Vegansk cheesecake

- med Oreo

20min + frysning över natten | 6 portioner

Superenkel och god vegansk oreo cheesecake som du förbereder dagen innan den ska serveras. Vi rekommenderar verkligen denna läckra och uppskattade veganska cheesecake med oreo, som passar lika bra på fest som till vardags. Den går snabbt att slänga ihop, sen lämnar du din veganska cheesecake i kylen över natten för att stelna.

Det här behöver du:

15 digestivekex

100 g mjölkfritt smör

1 dl gelésocker multi

1 dl havregrädde

2 paket vegansk färskost (t.ex. Oatly påmackan)

1 paket Oreokakor

2 tsk vaniljsocker

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 175°C

2. Börja sen med att smälta smöret. Under tiden krossar du digestivekexen och oreokakorna till små, små smulor. Häll sen i det smälta smöret och mixa med en stavmixer, tills degen blir jämn och fin.

3. Tryck ner degen i en form (t.ex. pajform) och grädda i ugnen i ca 7 minuter.

4. Koka upp grädde och gelésocker, låt koka i 30 sekunder.

5. Under tiden blandar du färskosten (Oatly påmackan), och häll i vaniljsockret. Tillsätt grädde och socker i färsk

6. Ta ur formen ur ugnen och låt svalna innan du fyller formen med fyllningen. Bre ut fyllningen tills den blir slät och fin.

7. Stoppa in i kylskåpet och låt stå över natten.

8. Krossa oreo på din veganska cheesecake innan servering!

Blev det gott?




Dela

Prova också

Veganska pannkakor

Vegansk chokladmousse

Vegansk pastagryta