Veganska chokladbollar

VEGANSKA CHOKLADBOLLAR – RECEPT

15 min | 15–25 st

Våra nyttiga veganska chokladbollar med dadlar och kokosfett, helt utan tillsatt socker, måste du ha hemma när du blir sötsugen. Våra veganska chokladbollar är inte bara nyttiga och goda, de är också glutenfria och superlätta att baka. Vad väntar du på? Du kommer inte bli besviken, veganska chokladbollar med dadlar och kokosfett är verkligen magiskt!

Det här behöver du:

10 torkade urkärnade dadlar

1 dl kokosolja

1 dl kokossocker

3 dl gltuenfria havregryn

2 msk kallt kaffe

2 msk kakaopulver

1 tsk vaniljpulver

Riven kokos att rulla i

Så här gör du:

1. Mixa dadlarna till en jämn smet.

2. Blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke.

3. Häll sedan i kokosoljan och det kalla kaffet, och blanda alla ingredienser noga.

4. Forma små bollar som du sedan rullar i kokos.

5. Ställ in de veganska chokladbollarna i kylen och låt svalna en liten stund.

Blev det gott?




Dela

Prova också

Vegansk sallad

Vegansk hummus

Vegansk rabarberpaj