VEGANSKA RECEPT

God och enkel vegansk kladdkaka

Ca 30 min4 portioner

Kladdkaka är en populär chokladkaka som de flesta tycker om, med den här enkla, veganska kladdkakan kan dessutom ännu fler njuta av en god vegansk chokladkaka, eftersom den är helt fri från animaliska produkter. Dessutom är det svårt att misslyckas med detta recept på vegansk kladdkaka som är väldigt enkelt – perfekt även för nybörjaren. Servera gärna din vegan kladdkaka med grädde utan animaliska produkter.

VEGANSK KLADDKAKA – RECEPT

Det här behöver du:

3,5 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1,25 dl vatten

1 dl kakao

150 g mjölkfritt margarin

2 msk agavesirap

3 tsk vaniljsocker

1 krm salt + veganskt smör och ströbröd eller kokosflingor (till formen)

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 175°C

2. Smörj en form och smeta in kanterna med ströbröd (eller kokosflingor). Tycker du att ströbrödet är en ful dekoration kan du istället smörja in formen med kakao. Då blir vegan kladdkakan jämn och fin med bruna kanter.

3. Smält det veganska smöret, och rör ner agavesirapen och vattnet.

4. Blanda i socker, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Tillsätt blandningen med margarinet, vattnet, och agavesirapen.

5. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 25 min, beroende på hur kladdig eller fast du vill att din veganska kladdkaka ska vara.

Vill du att kladdkakan ska bli lite fastare bör du vänta några timmar innan du serverar denna fantastiskt goda, men enkla veganska kladdkaka.