3,5 dl strösocker
Med vår enkla, veganska kladdkaka kan ännu fler njuta av en god vegansk chokladkaka, eftersom den är helt fri från animaliska produkter. Det är svårt att misslyckas med vårt recept på vegansk kladdkaka – Alltså perfekt även för nybörjaren. Servera gärna din vegan kladdkaka med grädde utan animaliska produkter.
Glutenfritt? Byt vetemjölet mot glutenfritt mjöl, till exempel mandelmjöloch smörj formen med kokosflingor.
3,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,25 dl vatten
1 dl kakao
150 g mjölkfritt margarin
2 msk agavesirap
3 tsk vaniljsocker
1 krm salt + veganskt smör och ströbröd eller kokosflingor (till formen)
1. Sätt ugnen på 175°C
2. Smörj en form och smeta in kanterna med ströbröd (eller kokosflingor). Tycker du att ströbrödet är en ful dekoration kan du istället smörja in formen med kakao. Då blir vegan kladdkakan jämn och fin med bruna kanter.
3. Smält det veganska smöret, och rör ner agavesirapen och vattnet.
4. Blanda i socker, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Tillsätt blandningen med margarinet, vattnet, och agavesirapen.
5. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 25 min, beroende på hur kladdig eller fast du vill att din veganska kladdkaka ska vara.