2 dl havregryn
Vegansk paj till efterrätt är aldrig en dum idé. Här är ett recept på en knaprig och härligt syrlig vegansk rabarberpaj, precis som en rabarberpaj ska vara – och dessutom helt fri från ägg, laktos och mjölkprotein. Servera denna härliga veganska smulpaj med rabarber som den är, eller med vegansk grädde.
2 dl havregryn
1½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g mjölkfritt margarin
500 g rabarber
1 dl strösocker
1 msk potatismjöl
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Smält det mjölkfria margarinet i en kastrull. Låt svalna.
3. Blanda mjöl, havregryn, socker och vaniljsocker i en bunke.
4. Tillsätt margarinet och rör om.
1. Skala rabarbern och skär den i mindre bitar. Lägg i en ugnssäker pajform.
2. Blanda i socker och potatismjöl. Vänd runt sockerblandningen med rabarbern.
3. Fördela den veganska pajdegen över rabarbern).
4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter.
5. Låt pajen svalna lite innan du serverar den!