Vegansk rabarberpaj

VEGANSK RABARBERPAJ – RECEPT

45 min | 8 portioner

Vegansk paj till efterrätt är aldrig en dum idé. Här är ett recept på en knaprig och härligt syrlig vegansk rabarberpaj, precis som en rabarberpaj ska vara – och dessutom helt fri från ägg, laktos och mjölkprotein. Servera denna härliga veganska smulpaj med rabarber som den är, eller med vegansk grädde.

Det här behöver du:

TILL VEGANSK PAJDEG (SMULDEG):

2 dl havregryn

1½ dl vetemjöl

½ dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

100 g mjölkfritt margarin

TILL VEGANSK PAJFYLLNING:

500 g rabarber

1 dl strösocker

1 msk potatismjöl

Så här gör du:

VEGANSK PAJDEG (SMULDEG):

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Smält det mjölkfria margarinet i en kastrull. Låt svalna.

3. Blanda mjöl, havregryn, socker och vaniljsocker i en bunke.

4. Tillsätt margarinet och rör om.

VEGANSK PAJFYLLNING

1. Skala rabarbern och skär den i mindre bitar. Lägg i en ugnssäker pajform.

2. Blanda i socker och potatismjöl. Vänd runt sockerblandningen med rabarbern.

3. Fördela den veganska pajdegen över rabarbern).

4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter.

5. Låt pajen svalna lite innan du serverar den!

Blev det gott?




Dela

Prova också

Veganska pannkakor

Vegansk pizza

Vegansk pasta