Vegansk tårta

VEGANSK TÅRTA – RECEPT

1–4 timmar | 10 bitar

Kalasdags? Baka den här veganska tårtan med hallon- och blåbärsmousse, och vi vågar nästan lova att det blir succé! Att baka vegansk tårta själv behöver inte bli så svårt, denna goda, fräscha veganska tårta med tårtbotten av bovete och dadlar kan du enkelt baka hemma.

Det här behöver du:

TILL VEGANSK TÅRTBOTTEN:

300 g helt bovete

300 g färska (urkärnade) dadlar

1 ½ dl kakao

2 msk vatten

½ tsk salt

TILL HALLONMOUSSE:

250 g frysta hallon

1 omogen banan

1 mogen avokado

TILL BLÅÄRSMOUSSE:

250 g frysta blåbär

1 omogen banan

1 mogen avokado

TILL GARNERING:

Färska bär

Så här gör du:

VEGANSK TÅRTBOTTEN:

1. Skölj bovetet med kokande vatten. Låt vattnet rinna av ordentligt.

2. Rosta bovetet i en stekpanna tills det får en gyllene färg, låt svalna.

3. Mixa bovetet i en matberedare, tills det blir till mjöl.

4. Tillsätt kakao, vatten, salt, dadlar och mixa till en jämn smet. Tryck ut i en form.

BLÅBÄRSMOUSSE:

1. Mixa frysta blåbär, banan och avokado i en matberedare tills det blivit slätt.

2. Fördela blåbärsmoussen jämnt över tårtbotten.

3. Ställ i frysen i 40 minuter.

HALLONMOUSSE:

1. Mixa frysta hallon, avokado och banan i en matberedare tills det blivit slätt.

2. Fördela hallonmoussen över blåbärsmoussen.

3. Ställ i frysen i 3 timmar.

SERVERING:

1. Ta ut tårtan minst 20 minuter före servering.

2. Garnera med färska bär precis innan servering.

Blev det gott?




Dela

Prova också

Veganska chocolate chip cookies

Vegansk pasta carbonara

Vegansk lasagne