Veganska semlor

VEGANSKA SEMLOR – RECEPT

1–4 timmar | 12 portioner

ÄNTLIGEN kan vi presentera ett recept på veganska semlor som är precis lika goda som ”vanliga” semlor. Det här receptet tar vegansemlor till en helt annan nivå. Älskar du semlor lika mycket som oss, så lovar vi att du inte kommer bli besviken på de här veganska semlorna. Tillsätt gärna vegansk nutella för att göra dina veganska semlor ännu godare.

Det här behöver du:

TILL BULLARNA:

330 g (5 ½ dl) vetemjöl

75 g mjölkfritt smör

25 g jäst

2 dl kall havredryck

½ dl strösocker

1 tsk mortlad kardemumma

1 krm salt

Mandeldryck till pensling

TILL FYLLNING:

200 g mandelmassa

Ca ¾ dl mandeldryck

TILL GARNERING:

2 ½ dl vispbar vegansk grädde

Så här gör du:

BULLARNA:

1. Smula jästen i en degbunke. Häll i mandeldrycken och blanda ut jästen. Rör också ner kardemumma, socker, salt.

2. Blanda i hälften av mjölet och allt margarin. Arbeta med degen så margarinet fördelar sig jämnt och häll sedan i nästan allt mjöl.

3. Arbeta med degen i ca 10 minuter till. Låt sedan degen jäsa ca 10 minuter, tills den når dubbel storlek (ca 1 timme).

4. Häll resten av mjölet på diskbänken och ta ut degen. Börja arbeta ihop den. Dela i 12 lika stora bitar. Rulla till runda bullar.

5. Lägg bullarna på plåtar och låt jäsa i 30 minuter. Lägg en kökshandduk över under jäsningen.

6. Sätt ugnen på 225°C.

7. PENSLING:

8. Pensla bullarna med mandeldryck.

9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 10 minuter. Ta ut dem och låt bullarna kallna på galler.

FYLLNING:

1. Skär ut ett lock från varje bulle och gröp ur lite av inkråmet. Blanda hälften av inkråmet med mandelmjölken.

2. Riv ner mandelmassan och blanda till en smidig konsistens.

3. Lägg fyllningen i bullarna.

4. GARNERING:

5. Vispa den veganska grädden tjock. Spritsa på grädden och lägg på locken. Toppa med florsocker.

6. Hugg in och njut av dessa fantastiska vegansemlor!

Blev det gott?




Dela

Prova också

Vegansk kladdkaka

Acai bowl

Vegansk pasta