Veganska chocolate chip cookies

VEGANSKA CHOCOLATE CHIP COOKIES – RECEPT

(3.0)
15 min | 30–40 st

Chocolate chip cookies är ett av våra populäraste recept (hack i häl på vår veganska kladdkaka), kanske inte så konstigt med tanke på att chocolate chip cookies är en storsäljare världen över. Med vårt enkla chocolate chip cookies recept (utan ägg) är det dessutom busenkelt att baka dessa fantastiska veganska småkakor hemma!

Det här behöver du:

3½ dl vetemjöl

1½ dl råsocker

1,25 dl rapsolja

½ dl havredryck

1 msk maizena

2 tsk vaniljsocker

1 tsk salt

1 tsk kanel

½ tsk bikarbonat

0,5 tsk bakpulver

100 g vegansk choklad

50 g hasselnötter

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Häll havredryck, maizena, socker och olja i en stor bunke. Vispa tills det blir en halvtjock smet.

3. Lägg i hälften av vetemjölet tillsammans med kanel, salt, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker. Rör runt tills alla mjölklumpar är borta.

4. Häll i resten av vetemjölet, choklad och de hackade hasselnötterna. Rör ihop allt med händerna Tips: ta på dig handskar om du inte tycker om att bli kletig).

5. Rulla små bollar, som du sedan plattar till med händerna. Lägg ”plättarna” på en plåt med bakplåtspapper under. Tips: om smeten fastnar alldeles för mycket på händerna kan du blöta ner degen med lite vatten eller olja.

6. Grädda till färdiga kakor i 8–10 minuter.

7. Nu är dina veganska chocolate chip cookies färdiga att serveras! Servera med kaffe eller ett stort glas havredryck!

Blev det gott?




Dela

Kommentarer (3)

Blondin
2018-12-01
Jaaa
I
2019-07-15
Ska man smälts chokladen eller vispa bitarna?
Alva
2019-07-24
Jätte goda!!! Men, man kan minska lite på oljan för att, när man gjorde de sista bollarna så sprack smeten lite så jag fick klämma ut lite av oljan innan jag la bollarna på plåten!

Prova också

Vegansk pesto

Vegansk tacos

Veganska chocolate chip cookies