3½ dl vetemjöl
Chocolate chip cookies är ett av våra populäraste recept (hack i häl på vår veganska kladdkaka), kanske inte så konstigt med tanke på att chocolate chip cookies är en storsäljare världen över. Med vårt enkla chocolate chip cookies recept (utan ägg) är det dessutom busenkelt att baka dessa fantastiska veganska småkakor hemma!
3½ dl vetemjöl
1½ dl råsocker
1,25 dl rapsolja
½ dl havredryck
1 msk maizena
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
1 tsk kanel
½ tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
100 g vegansk choklad
50 g hasselnötter
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Häll havredryck, maizena, socker och olja i en stor bunke. Vispa tills det blir en halvtjock smet.
3. Lägg i hälften av vetemjölet tillsammans med kanel, salt, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker. Rör runt tills alla mjölklumpar är borta.
4. Häll i resten av vetemjölet, choklad och de hackade hasselnötterna. Rör ihop allt med händerna Tips: ta på dig handskar om du inte tycker om att bli kletig).
5. Rulla små bollar, som du sedan plattar till med händerna. Lägg ”plättarna” på en plåt med bakplåtspapper under. Tips: om smeten fastnar alldeles för mycket på händerna kan du blöta ner degen med lite vatten eller olja.
6. Grädda till färdiga kakor i 8–10 minuter.
7. Nu är dina veganska chocolate chip cookies färdiga att serveras! Servera med kaffe eller ett stort glas havredryck!