3 dl rivna morötter
Supergod och enkel vegansk morotskaka som passar lika bra till vardags som fest. Vill du ha en nyttigare kaka? Byt ut strösockret mot kokospalmssocker för en nyttig vegansk morotskaka utan socker!
3 dl rivna morötter
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl havregrädde
½ dl neutral olja
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 ½ tsk kanel
½ tsk salt
75 g mjölkfri färskost (t.ex. Oatly påmackan)
50 g mjölkfritt smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Kokosflingor
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smörj en springform med smör och bröa med kokosflingor.
3. Vispa havregrädden och sockret. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt i ”sockergrädden”. Vänd sedan ihop smeten. Rör därefter ner oljan och morötterna.
4. Häll smeten i ugnsformen och grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
5. Låt morotskakan svalna på galler.
6. Under tiden rör du ihop frostingen. Blanda alla ingredienser i en bunke och smeta på kakan när den har svalnat. Strö över kokosflingor.
7. Nu är din veganska morotskaka redo att serveras, njut!