50 g mjölkfritt margarin
Vegansk sockerkaka är den perfekta bjudkakan för dig som vill bjuda på en riktig klassiker, fast helt utan animaliska produkter. Denna veganska sockerkaka är helt utan ägg och vegansk "mjölk".
Glutenfri sockerkaka? Byt ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl om du vill ha en vegansk glutenfri sockerkaka.
50 g mjölkfritt margarin
4 dl vetemjöl (Byt till glutenfritt veganskt mjöl för vegansk glutenfri sockerkaka)
2 ½ dl havredryck
1 ½ dl strösocker
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ tsk kardemummakärnor
Ströbröd eller kokos. (För glutenfritt: Välj kokos).
Mjölkfritt margarin
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smörj och bröa en sockerkaksform med plats för 1 ½ liter.
3. Smält det mjölkfria margarinet. Låt sedan margarinet svalna.
4. Krossa kardemummakärnorna i en mortel.
5. Blanda alla torra produkter (mjöl, socker, vaniljsocker, kardemumma, bakpulver) i en bunke.
6. Rör ner havredryck och margarin i mjölblandningen och blanda ihop till en fin smet. Häll smeten i sockerkaksformen.
7. Grädda den veganska sockerkakan mitt i ugnen i ca 35 minuter.