Vegansk sockerkaka

VEGANSK SOCKERKAKA – RECEPT

(5)
45 min | 8 portioner

Vegansk sockerkaka är den perfekta bjudkakan för dig som vill bjuda på en riktig klassiker, fast helt utan animaliska produkter. Denna veganska sockerkaka är helt utan ägg och vegansk "mjölk"

Glutenfri sockerkaka? Byt ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl om du vill ha en vegansk glutenfri sockerkaka.

Det här behöver du:

TILL VEGANSK SOCKERKAKA:

50 g mjölkfritt margarin

4 dl vetemjöl (Byt till glutenfritt veganskt mjöl för vegansk glutenfri sockerkaka)

2 ½ dl havredryck

1 ½ dl strösocker

1 msk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

½ tsk kardemummakärnor

TILL FORMEN:

Ströbröd eller kokos. (För glutenfritt: Välj kokos).

Mjölkfritt margarin

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Smörj och bröa en sockerkaksform med plats för 1 ½ liter.

3. Smält det mjölkfria margarinet. Låt sedan margarinet svalna.

4. Krossa kardemummakärnorna i en mortel.

5. Blanda alla torra produkter (mjöl, socker, vaniljsocker, kardemumma, bakpulver) i en bunke.

6. Rör ner havredryck och margarin i mjölblandningen och blanda ihop till en fin smet. Häll smeten i sockerkaksformen.

7. Grädda den veganska sockerkakan mitt i ugnen i ca 35 minuter.

Blev det gott?




Dela

Kommentarer (1)

Maria Jönsson
2018-12-07
Den blev jättegod men jag tog lite fler kryddor som kanel, saffran, kardemumma och russin i.

Prova också

Vegansk smoothie

Vegansk tårta

Vegansk köttfärssås