1 paket kidneybönor
Att äta (vegansk) tacos på fredagar är för många lika självklart som att måndag kommer efter söndag. Nu är vi här med ett sprillans nytt recept på vegansk tacos toppad med fräsch mango- och chilisalsa. Helt perfekt för er som vill ha veganskt fredagsmys. Det går också bra att ersätta bönor/oumph med vegansk tacofärs på linser eller qourn
1 paket kidneybönor
280 g pulled oumph
250 g färsk rödkål
½ salladshuvud (t.ex. isbergssallad)
1 msk rapsolja
1 paket veganska tacoskal
1 avokado
½ gurka
½ rödlök
½ kruka koriander
225 g fryst mango
1 tsk färsk ingefära (riven)
1 tsk vegansk honung, t.ex. agavesirap
½ lime
½ tsk chiliflakes
½ tsk salt
½ kruka koriander
½ lime
1. Spola av kidneybönorna med kallt vatten. Fräs sedan bönorna med oumphen i olja på medelvärme i några minuter.
2. Skölj och strimla rödkålen och salladen.
1. Tina mangon. Skölj av gurkan, dela den på mitten och gröp ur den vattniga delen med en sked. Dela sedan avokadon och finhacka rödlöken. Riv ingefäran på ett rivjärn.
2. Blanda alla ingredienser i en skål och toppa med limesaft (och skal), chiliflakes, honung, salt och mangon).
1. Skär limen i klyftor.
2. Skölj av koriandern, hacka och lägg i en skål.
1. Lägg rödkål och sallad i botten av varje tacoskal, tillsätt oumph- och bönröra och toppa avslutningsvis med salsan.
2. Din veganska tacos är redo att serveras!