!-- Hotjar Tracking Code for https://www.veganskarecept.se/ -->

Vegansk lasagne

VEGANSK LASAGNE – RECEPT

(3.9)
45 min | 4 portioner

Vegansk lasagne, en riktig klassiker i ny tappning. Vårt recept på vegansk lasagne är gjort på veganska alternativ till ”béchamelsås” och ”köttfärssås”. Vi föredrar vår veganska lasagne med sojafärs och en vegansk ostsås på sojamjölk och havregrädde, men du kan självfallet även välja andra växtbaserade alternativ.

Det här behöver du:

TILL GARNERING:

Ca 12–15 äggfria lasagneplattor

Smältbar vegansk ost

TILL SOJAFÄRSSÅS:

500 g sojafärs

2 gula lökar

1 burk krossade tomater

1 vitlöksklyfta

2 msk tomatpuré

Salt

Peppar

Basilika

TILL BECHAMELSÅS:

5 dl sojamjölk

2½ dl havregrädde

1 msk vetemjöl

Riven muskot

Salt

Peppar

Så här gör du:

1. Bryn sojafärsen och löken tills löken mjuknat och färsen fått färg. Tillsätt pressad vitlök, salt och peppar.

2. Tillsätt krossade tomater och ev. vatten vid behov. Låt alltihop koka upp.

3. Smaka av med tomatpuré och kryddor. Låt sedan såsen sjuda på svag värme i 5 minuter.

4. Vispa 1 dl sojamjölk med vetemjöl i en kastrull. Häll i resten av sojamjölken och all havregrädde. Låt koka upp, men vispa hela tiden så det inte bränns i botten.

5. Smaka av med salt, peppar och den rivna muskoten. Lägg i den rivna veganska osten, så den smälter i béchamelsåsen.

6. Lägg lasagneplattor i botten av en ugnsform och häll på sojafärssås och béchamelsås, så det täcker lasagneplattorna. Varva sedan lasagneplattor, béchamelsås och sojafärssås i en ugnsform. Avsluta med béchamelsås på toppen och strö över den rivna veganska osten.

7. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter eller tills lasagneplattorna blivit mjuka.

Blev det gott?




Dela

Kommentarer (1)

Carin
2018-12-02
Ha ha ha , ni gjorde det lätt för er när ni inte har recept pa t ex ost, utan man ska köpa färdigt. Da kan man ju bara köra pa vanliga recept och byta ut det som innehaller mjölk eller ägg produkter.

Prova också

Vegansk sockerkaka

Vegansk nutella

Veganska potatis- och rödbetschips