1–2 burkar soltorkade tomater
Fantastiskt gott och enkelt recept på vegansk pasta carbonara med en twist. De soltorkade tomaterna är stjärnan i rätten (men kan såklart uteslutas för en ”vanlig” vegansk pasta carbonara). En enkel maträtt som ger en perfekt, krämig vegansk pasta helt utan animaliska tillsatser.
1–2 burkar soltorkade tomater
100 g rökt vegokorv från Goodstore
5 dl havregrädde
2 dl pastavatten
1 msk ljus misopasta
2 tsk bjästflingor
½ msk olja (till stekning)
Salt
Peppar
Persilja
1. Finhacka vegokorven och de soltorkade tomaterna. Stek korven i olja och peppra rikligt. Lägg sedan korven på en tallrik och ställ åt sidan.
2. Koka upp pastan.
3. Häll av oljan från de soltorkade tomaterna. Bryn sedan tomaterna i korvpannan på hög värme i någon minut. Tillsätt grädde, bjäst och misopasta, och blanda.
4. Låt stå och puttra på medelhög värme men var försiktig så det inte bränns. Smaka av, salta och peppra efter smak.
5. Häll av pastan, men spara 2 dl av pastavattnet.
6. Blanda pastan med gräddblandningen. Tillsätt korven. Rör runt och fyll gradvis på med pastavatten.
7. Finhacka persilja som du strör över. Salta och peppra lite till innan servering.