500–600 g krossade tomater
Att äta växtbaserat behöver inte innebära att man slopar de svenska klassikerna. Det handlar bara om att hitta rätt substitut. Här bjuder vi på ett underbart gott (och enkelt) recept på en vegansk köttfärssås med linser. Vi föredrar att äta vegansk köttfärssås med pasta, som den klassiker vi så väl känner till.
500–600 g krossade tomater
1 stor riven morot
1 celleri
1 liten gul lök
1 msk äppelcidervinäger
1 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongstärning
¾ paket kokta linser
Vitlökspulver, peppar, salt, oregano, basilika, timjan, bjäst
1. Finhacka löken och cellerin, riv sedan moroten och stek allt i någon minut.
2. Tillsätt resten av alla ingredienser.
3. Låt puttra under tiden som du kokar pastan.
4. Krydda efter smak.
5. Toppa gärna med lite bjäst (ett bra substitut till parmesanost) och servera med pasta.
6. Ät och njut av din veganska köttfärssås!