6 dl pasta (valfri vegansk pasta)
Den här veganska pastagrytan passar lika bra till vardags som när du ska ha middagsbjudning. Förvänta dig en vegansk pastagryta som är lättlagad och fantastisk god i all sin enkelhet. När du blandar pastan med övriga ingredienser skapas magi och du kommer märka hur alla smaker tillsammans bidrar till en smaksensation.
6 dl pasta (valfri vegansk pasta)
5 dl kikärtor
0,5 dl rött vin
500 g krossade tomater
250 g körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 msk olja
1 aubergine
1 grönsaksbuljongtärning
1 gul lök
1 kruka basilika
1 msk strösocker
0,5 msk rosmarin
1–2 tsk chilipulver
Salt och svartpeppar
1. Finhacka löken och bryn i olja på medelvärme. Använd gärna en tjockbottnad gryta.
2. Skölj och hacka auberginen i grova bitar och tillsätt i grytan.
3. Tillsätt rosmarin, chili, grönsaksbuljong, körsbärstomater och pressa ner vitlöken i grytan.
4. När ingredienserna mjuknat tillsätter du tomatpurén och de krossade tomaterna tillsammans med vin, socker och hälften av basilikan.
5. Rör om väl, och låt sedan puttra i ca 30 minuter.
6. Koka pastan något kortare än vad som står på paketet. Häll av pastavattnet och tillsätt pasta och kikärtor i grytan tillsammans med övriga ingredienser.
7. Smaka av med salt och peppar. Toppa med kvarvarande basilika och servera!