Vegansk pastagryta

- med tomat och aubergine

VEGANSK PASTAGRYTA – RECEPT

40 min | 4 portioner

Den här veganska pastagrytan passar lika bra till vardags som när du ska ha middagsbjudning. Förvänta dig en vegansk pastagryta som är lättlagad och fantastisk god i all sin enkelhet. När du blandar pastan med övriga ingredienser skapas magi och du kommer märka hur alla smaker tillsammans bidrar till en smaksensation.

Det här behöver du:

6 dl pasta (valfri vegansk pasta)

5 dl kikärtor

0,5 dl rött vin

500 g krossade tomater

250 g körsbärstomater

2 vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

2 msk olja

1 aubergine

1 grönsaksbuljongtärning

1 gul lök

1 kruka basilika

1 msk strösocker

0,5 msk rosmarin

1–2 tsk chilipulver

Salt och svartpeppar

Så här gör du:

1. Finhacka löken och bryn i olja på medelvärme. Använd gärna en tjockbottnad gryta.

2. Skölj och hacka auberginen i grova bitar och tillsätt i grytan.

3. Tillsätt rosmarin, chili, grönsaksbuljong, körsbärstomater och pressa ner vitlöken i grytan.

4. När ingredienserna mjuknat tillsätter du tomatpurén och de krossade tomaterna tillsammans med vin, socker och hälften av basilikan.

5. Rör om väl, och låt sedan puttra i ca 30 minuter.

6. Koka pastan något kortare än vad som står på paketet. Häll av pastavattnet och tillsätt pasta och kikärtor i grytan tillsammans med övriga ingredienser.

7. Smaka av med salt och peppar. Toppa med kvarvarande basilika och servera!

Blev det gott?




Dela

Prova också

Vegansk paj

Veganska chocolate chip cookies

Vegansk hummus