Vegansk pastagryta

- med tomat och aubergine

VEGANSK PASTAGRYTA – RECEPT

40 min | 4 portioner

Den här veganska pastagrytan passar lika bra till vardags som när du ska ha middagsbjudning. Förvänta dig en vegansk pastagryta som är lättlagad och fantastisk god i all sin enkelhet. När du blandar pastan med övriga ingredienser skapas magi och du kommer märka hur alla smaker tillsammans bidrar till en smaksensation.

Det här behöver du:

6 dl pasta (valfri vegansk pasta)

5 dl kikärtor

0,5 dl rött vin

500 g krossade tomater

250 g körsbärstomater

2 vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

2 msk olja

1 aubergine

1 grönsaksbuljongtärning

1 gul lök

1 kruka basilika

1 msk strösocker

0,5 msk rosmarin

1–2 tsk chilipulver

Salt och svartpeppar

Så här gör du:

1. Finhacka löken och bryn i olja på medelvärme. Använd gärna en tjockbottnad gryta.

2. Skölj och hacka auberginen i grova bitar och tillsätt i grytan.

3. Tillsätt rosmarin, chili, grönsaksbuljong, körsbärstomater och pressa ner vitlöken i grytan.

4. När ingredienserna mjuknat tillsätter du tomatpurén och de krossade tomaterna tillsammans med vin, socker och hälften av basilikan.

5. Rör om väl, och låt sedan puttra i ca 30 minuter.

6. Koka pastan något kortare än vad som står på paketet. Häll av pastavattnet och tillsätt pasta och kikärtor i grytan tillsammans med övriga ingredienser.

7. Smaka av med salt och peppar. Toppa med kvarvarande basilika och servera!

Blev det gott?




Dela

Prova också

Vegansk pizza

Vegansk soppa

Vegansk morotskaka