Vegansk pasta

- med grön pesto och stekta tomater

VEGANSK PASTA PESTO – RECEPT

30 min | 4 portioner

Vegansk pasta med pesto är den perfekta vardagsmiddagen, inte minst på fredagar när man bara vill laga något snabbt. Troligtvis därför tacos blivit så populärt till fredagsmyset. Den här veganska pastan med pesto och stekta tomater är nästan oförskämt god med tanke på hur snabbt och enkelt man slänger ihop den.

Det här behöver du:

400 g spagetti (eller valfri vegansk pastasort)

250 g körsbärstomater

100 g pinjenötter

1 kruka basilika

1 citron

1 dl olivolja

2 msk bjäst

50 g valnötter

4 vitlöksklyftor

Salt och peppar

1 gul lök

Så här gör du:

1. Blanda nötterna (men spara hälften av pinjenötterna), olivolja, bjäst, citron, basilika, vitlök, salt och peppar i en bunke. Mixa till en grov massa.

2. Koka pastan.

3. Skölj körsbärstomaterna. Hetta upp en stekpanna med en skvätt olivolja och fräs tomaterna. Efter ca 10 minuter, när tomaterna börjat vätska sig lite kan du pressa över vitlöken. Smaka av och salta/peppra efter behov.

4. Häll av pastavattnet och blanda pastan med peston. Servera med tomat- och vitlöksröran, och garnera med lite rostade pinjenötter.

Blev det gott?




Dela

Prova också

Chiapudding

Vegansk pasta

Veganska chocolate chip cookies