400 g spagetti (eller valfri vegansk pastasort)
Vegansk pasta med pesto är den perfekta vardagsmiddagen, inte minst på fredagar när man bara vill laga något snabbt. Troligtvis därför tacos blivit så populärt till fredagsmyset. Den här veganska pastan med pesto och stekta tomater är nästan oförskämt god med tanke på hur snabbt och enkelt man slänger ihop den.
400 g spagetti (eller valfri vegansk pastasort)
250 g körsbärstomater
100 g pinjenötter
1 kruka basilika
1 citron
1 dl olivolja
2 msk bjäst
50 g valnötter
4 vitlöksklyftor
Salt och peppar
1 gul lök
1. Blanda nötterna (men spara hälften av pinjenötterna), olivolja, bjäst, citron, basilika, vitlök, salt och peppar i en bunke. Mixa till en grov massa.
2. Koka pastan.
3. Skölj körsbärstomaterna. Hetta upp en stekpanna med en skvätt olivolja och fräs tomaterna. Efter ca 10 minuter, när tomaterna börjat vätska sig lite kan du pressa över vitlöken. Smaka av och salta/peppra efter behov.
4. Häll av pastavattnet och blanda pastan med peston. Servera med tomat- och vitlöksröran, och garnera med lite rostade pinjenötter.