2 dl vetemjöl
En enkel, supergod och krämig vegansk paj med broccoli och spenat. Vår veganska paj är helt utan animaliska produkter och pajens äggstanning görs på riven vegansk ost och havreprodukter. En enkel, men god vegansk matpaj att servera till hungriga gäster eller familjemedlemmar.
Hitta ingredienser till din veganska paj på mat.se eller bläddra bland ett brett utbud av veganska ingredienser hos MatHem.
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
3 msk sesamfrön
2,5 msk kallt vatten
125 g mjölkfritt margarin
0,5 tsk salt
500 g broccoli
250 g färsk bladspenat
2 st vitlöksklyftor
1 st purjolök
1 msk rapsolja
1 tsk chiliflakes
1 tsk salt
0,5 tsk paprikakrydda
2 krm svartpeppar
2½ dl havregrädde
1½ dl vetemjöl
½ dl havredryck
100 g vegansk ost
1 tsk salt
1 tsk paprikakrydda
2 krm svartpeppar
6 st körsbärstomater
6 st färsk sparris
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mät grahams- och vetemjöl, salt, sesamfrö i en skål.
3. Skär margarinet i små delar och lägg i bunken. Finfördela margarinet med händerna.
4. Häll i kallt vatten, arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och låt stå i kylskåpet i ca 20 min.
5. Ta ut pajdegen och nagga med gaffel. Ställ sedan in pajdegen i ugnen och förgrädda i ca 10 min, tills den fått fin färg.
1. Skala och finhacka vitlök, skölj och finhacka purjolök samt skölj och dela broccolin i mindre delar.
2. Fräs broccoli, purjolök och vitlök på medelhög värme tills det mjuknat.
3. Lägg i den färska spenaten och fortsätt steka tills allt mjuknat.
4. Krydda med salt, peppar, chiliflakes och paprikakrydda. Ställ åt sidan.
1. Riv den veganska osten. Vispa havredryck och havregrädde i en skål/bunke.
2. Häll i vetemjöl och vispa till en slät smet. Krydda med salt, peppar, paprikakrydda och rör ner den rivna osten.
1. Fördela spenat- och broccoliblandning i pajskalet. Häll all vegansk äggstanning överst.
2. Dekorera din veganska paj med grön sparris och körsbärstomater. Grädda sedan i ugnen i ca 30 min.