Vegansk paj

- med broccoli och spenat

VEGANSK PAJ – RECEPT

(3.7)
60 min | 6 portioner

En enkel, supergod och krämig vegansk paj med broccoli och spenat. Vår veganska paj är helt utan animaliska produkter och pajens äggstanning görs på riven vegansk ost och havreprodukter. En enkel, men god vegansk matpaj att servera till hungriga gäster eller familjemedlemmar.

Det här behöver du:

TILL VEGANSK PAJDEG:

2 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

3 msk sesamfrön

2,5 msk kallt vatten

125 g mjölkfritt margarin

0,5 tsk salt

TILL VEGANSK PAJFYLLNING:

500 g broccoli

250 g färsk bladspenat

2 st vitlöksklyftor

1 st purjolök

1 msk rapsolja

1 tsk chiliflakes

1 tsk salt

0,5 tsk paprikakrydda

2 krm svartpeppar

TILL VEGANSK PAJ – ÄGGSTANNING:

2½ dl havregrädde

1½ dl vetemjöl

½ dl havredryck

100 g vegansk ost

1 tsk salt

1 tsk paprikakrydda

2 krm svartpeppar

TILL GARNERING:

6 st körsbärstomater

6 st färsk sparris

Så här gör du:

VEGANSK PAJDEG

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Mät grahams- och vetemjöl, salt, sesamfrö i en skål.

3. Skär margarinet i små delar och lägg i bunken. Finfördela margarinet med händerna.

4. Häll i kallt vatten, arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och låt stå i kylskåpet i ca 20 min.

5. Ta ut pajdegen och nagga med gaffel. Ställ sedan in pajdegen i ugnen och förgrädda i ca 10 min, tills den fått fin färg.

VEGANSK PAJFYLLNING

1. Skala och finhacka vitlök, skölj och finhacka purjolök samt skölj och dela broccolin i mindre delar.

2. Fräs broccoli, purjolök och vitlök på medelhög värme tills det mjuknat.

3. Lägg i den färska spenaten och fortsätt steka tills allt mjuknat.

4. Krydda med salt, peppar, chiliflakes och paprikakrydda. Ställ åt sidan.

VEGANSK PAJ – ÄGGSTANNING

1. Riv den veganska osten. Vispa havredryck och havregrädde i en skål/bunke.

2. Häll i vetemjöl och vispa till en slät smet. Krydda med salt, peppar, paprikakrydda och rör ner den rivna osten.

GARNERING – VEGANSK PAJ

1. Fördela spenat- och broccoliblandning i pajskalet. Häll all vegansk äggstanning överst.

2. Dekorera din veganska paj med grön sparris och körsbärstomater. Grädda sedan i ugnen i ca 30 min.

Blev det gott?




Dela

Kommentarer (2)

Anna
2019-07-21
Hej! Fyllningen blev jättegod! Men stanningen var jag inte så förtjust i, det blev lite pannkaka över det på grund av vetemjölet. Men jag ska pröva med bara grädde och veganost nästa gång. :)
Eva
2019-07-22
Toppen!

Prova också

Chiapudding

Bovetegröt

Vegansk chokladtryffel