200 g hasselnötter
Vegansk nutella på hotellfrukosten är bara att glömma, men varför inte skapa hotellkänsla hemma? Duka upp en riktig hotellfrukost med veganska pannkakor eller våfflor och såklart, hemmagjord vegansk nutella. För det är faktiskt inte alls svårt att göra vegansk nutella själv. Vårt busenkla recept slänger du ihop på bara fem minuter!
200 g hasselnötter
1 dl kakao
0,75–1,5 dl florsocker beroende på hur söt du vill att din nutella ska vara
3–4 msk olja
1 nypa vaniljpulver
1 krm salt
1. Mixa hasselnötterna i en matberedare tills de blir som ett krämigt smör.
2. Tillsätt kakao, socker och salt. Mixa till en jämn massa.
3. Fortsätt mixa, och under tiden droppar du rapsolja i smeten. Droppa i olja tills din veganska nutella får önskad konsistens.
4. Häll upp i burk med lock och förvara i kylskåpet!
5. Ät din hemmagjorda veganska nutella som den är med sked, bre på mackan, i bovetegröten m.m. Det är bara din fantasi som sätter gränserna!