2,5 dl naturella jordnötter
Vårt recept på veganskt jordnötssmör innehåller även pekannötter – Det blir verkligen supergott, men föredrar du utan, så kan du istället dubbla mängden jordnötter. Tillsätt lite agavesirap och vips, ditt veganska jordnötssmör är redo att serveras. Passar perfekt till vårt recept på bovetegröt.
2,5 dl naturella jordnötter
2,5 dl pekannötter
1, 5 msk agavesirap
Salt
Olja (valfritt)
1. Rosta nötterna i en varm stekpanna, så de får lite färg.
2. Häll de nyrostade nötterna i en mixer. Mixa ordentligt i 5 min eller tills nötterna blivit en massa. Tillsätt agavesirap, salt och fortsätt mixa.
3. Föredrar du lösare jordnötssmör? Tillsätt några droppar olja medan massan mixas. Mixa tills du fått önskad konsistens.
4. Vill du att ditt jordnötssmör ska vara lite crunchy? Häll i lite extra hackade nötter och mixa i ca 15 sekunder. Smaka av med salt.