Chiapudding

- med blåbär och goji

RECEPT PÅ CHIAPUDDING MED BLÅBÄR OCH GOJI – VEGANSK FRUKOST RECEPT

10 min | 1 portion

Chiapudding har blivit en riktig storfavorit av alla, inte oss emot, då det är ett supernyttigt och bra alternativ på vegansk frukost. Här delar vi med oss av en kanongod vegansk chiapudding med blåbär och gojibär, det bästa receptet enligt oss på Veganskarecept – men du kan självklart toppa din chiapudding med valfria tillbehör.

Det här behöver du:

TILL CHIAPUDDING (GRUNDRECEPT):

1 ½ dl havredryck, mandeldryck eller annan växtmjölk

3 msk chiafrön

1 tsk agavesirap

1 krm vaniljpulver

1 nypa kardemumma

TILL TOPPINGEN:

½ dl blåbär

½ dl mandel

1 msk kokoschips

1 msk gojibär

Så här gör du:

1. Blanda ihop chiafrön, mjölk, kardemumma, agavesirap och vaniljpulver i en liten skål eller burk.

2. Rör runt med sked tills allt har börjat tjockna.

3. Låt stå i någon timme (eller över natten om du gör det kvällen innan).

4. Toppa med blåbär, gojibär, kokoschips och hackad mandel.

5. Servera!

Blev det gott?




Dela

Prova också

Veganskt jordnötssmör

Avokadomacka

Vegansk pesto