3 dl ris
Det här receptet på indisk kikärtsgryta med sötpotatis är ett av våra mest omtyckta recept – och vi förstår varför. Det är superenkelt, gott och nyttigt, dessutom är detta, såklart, ett helt veganskt recept på indisk sötpotatisgryta!
3 dl ris
1 burk kikärtor
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1 sötpotatis
1 liten gul lök
1 påse färsk spenat
1 lime
1 röd chili
4 cm ingefära
3 tsk currypasta
2 msk hackad koriander
Rapsolja
1. Koka riset.
2. Fräs hackad lök, ingefära, chili och currypasta i olja. Under tiden skalar du sötpotatisen och tärnar den i lagom stora bitar, ungefär dubbelt så stora som kikärtorna.
3. Tillsätt kikärtorna och sötpotatisen. Låt fräsa i några minuter. Häll på de krossade tomaterna och salta efter smak. Låt allt koka upp, sänk sedan värmen och låt puttra tills sötpotatisen blivit mjuk.
4. Häll på kokosmjölken och blanda i spenaten och den hackade koriandern. Pressa i saften från en lime, rör runt och låt koka i några minuter.