Kikärtsgryta indisk

- med sötpotatis

(5)
30 min | 4 portioner

Det här receptet på indisk kikärtsgryta med sötpotatis är ett av våra mest omtyckta recept – och vi förstår varför. Det är superenkelt, gott och nyttigt, dessutom är detta, såklart, ett helt veganskt recept på indisk sötpotatisgryta!

Det här behöver du:

3 dl ris

1 burk kikärtor

1 burk krossade tomater

1 burk kokosmjölk

1 sötpotatis

1 liten gul lök

1 påse färsk spenat

1 lime

1 röd chili

4 cm ingefära

3 tsk currypasta

2 msk hackad koriander

Rapsolja

Så här gör du:

1. Koka riset.

2. Fräs hackad lök, ingefära, chili och currypasta i olja. Under tiden skalar du sötpotatisen och tärnar den i lagom stora bitar, ungefär dubbelt så stora som kikärtorna.

3. Tillsätt kikärtorna och sötpotatisen. Låt fräsa i några minuter. Häll på de krossade tomaterna och salta efter smak. Låt allt koka upp, sänk sedan värmen och låt puttra tills sötpotatisen blivit mjuk.

4. Häll på kokosmjölken och blanda i spenaten och den hackade koriandern. Pressa i saften från en lime, rör runt och låt koka i några minuter.

Blev det gott?




Dela

Prova också

Kikärtsgryta indisk

Veganska chocolate chip cookies

Veganskt jordnötssmör