4 dl smält kokosolja
Något vi verkligen saknat är frasiga veganska våfflor som är sådär härligt krispiga som ”vanliga” våfflor – och äntligen har vi hittat lösningen. Det här receptet på veganska våfflor med olja ger helt peerfekt frasiga veganska våfflor.
Glutenfria veganvåfflor? Byt vetemjöl mot glutenfritt mjöl, till exempel Finax mjölmix.
4 dl smält kokosolja
4 dl vetemjöl (för glutenfria veganvåfflor, byt mot glutenfritt mjöl)
1 dl smält kokosolja
1 dl vatten
2 msk socker (byt mot kokossocker för nyttigare alternativ)
2 tsk bakpulver
Några nypor salt
1. Börja med att blanda alla torra ingredienser (mjöl, socker, bakpulver, salt).
2. Blanda sedan i resterande produkter och vispa tills alla klumpar försvinner.
3. Låt sedan smeten vila i minst 10 minuter.
4. Grädda de veganska våfflorna i våffeljärn.
5. Servera med vispad sojagrädde, varma bär och vegansk nutella.