Veganska våfflor

VEGANSKA VÅFFLOR – RECEPT

20 min | 7–8 st våfflor

Något vi verkligen saknat är frasiga veganska våfflor som är sådär härligt krispiga som ”vanliga” våfflor – och äntligen har vi hittat lösningen. Det här receptet på veganska våfflor med olja ger helt peerfekt frasiga veganska våfflor. 

Glutenfria veganvåfflor? Byt vetemjöl mot glutenfritt mjöl, till exempel Finax mjölmix.

Det här behöver du:

4 dl smält kokosolja

4 dl vetemjöl (för glutenfria veganvåfflor, byt mot glutenfritt mjöl)

1 dl smält kokosolja

1 dl vatten

2 msk socker (byt mot kokossocker för nyttigare alternativ)

2 tsk bakpulver

Några nypor salt

Så här gör du:

1. Börja med att blanda alla torra ingredienser (mjöl, socker, bakpulver, salt).

2. Blanda sedan i resterande produkter och vispa tills alla klumpar försvinner.

3. Låt sedan smeten vila i minst 10 minuter.

4. Grädda de veganska våfflorna i våffeljärn.

5. Servera med vispad sojagrädde, varma bär och vegansk nutella.

Blev det gott?




Dela

Prova också

Chiapudding

Veganska pannkakor

Vegansk paj