VEGANSKA RECEPT

Veganska pannkakor

20 min4 protioner

Till frukosten, brunchen, middagen, efterrätten – veganska pannkakor funkar alltid! Vårt recept på veganska amerikanska pannkakor är ett MÅSTE för dig som vill ha frasiga och gyllene veganska pannkakor precis som i Amerika! Byt vetemjölet till mandelmjöl, så får du glutenfria veganska amerikanska pannkakor.

VEGANSKA PANNKAKOR – RECEPT

Det här behöver du:

7,5 dl havremjölk

4 dl vetemjöl (byt mot mandelmjöl för veganska pannkakor utan gluten)

3 msk rapsolja eller flytande mjökfritt margarin

3 msk sojamjöl

1 msk maizena

Salt

Vegetabiliskt matfett att steka i

Så här gör du

1. Blanda alla ingredienser i en bunke och vispa till en klumpfri smet.

2. Vispa i olja eller smält margarin.

3. Värm upp en stekpanna (eller flera om du vill att det ska gå snabbare). Ha i lite matfett för varje pannkaka som steks.

4. Lägg alla pannkakor i en hög på en tallrik. Tips: om du vill att pannkakorna ska hålla sig varma kan du täcka tallriken med aluminiumfolie.

5. Servera dina veganska pannkakor med färsk frukt och vegansk sirap (t.ex. agavesirap) eller varför inte hemmagjord vegansk nutella.