Veganska pannkakor

VEGANSKA PANNKAKOR – RECEPT

20 min | 4 portioner

Till frukosten, brunchen, middagen, efterrätten – veganska pannkakor funkar alltid! Vårt recept på veganska amerikanska pannkakor är ett MÅSTE för dig som vill ha frasiga och gyllene pannkakor precis som i Amerika! 

Glutenfritt? Byt vetemjölet till mandelmjöl, så får du glutenfria veganska amerikanska pannkakor.

Det här behöver du:

7,5 dl havremjölk

4 dl vetemjöl (byt mot mandelmjöl för veganska pannkakor utan gluten)

3 msk rapsolja eller flytande mjökfritt margarin

3 msk sojamjöl

1 msk maizena

Salt

Vegetabiliskt matfett att steka i

Så här gör du:

1. Blanda alla ingredienser i en bunke och vispa till en klumpfri smet.

2. Vispa ner olja eller smält margarin i bunken.

3. Värm upp en stekpanna (eller flera om du vill att det ska gå snabbare). Ha i lite matfett för varje pannkaka som steks.

4. Lägg alla pannkakor i en hög på en tallrik. Tips: om du vill att pannkakorna ska hålla sig varma kan du täcka tallriken med aluminiumfolie.

5. Servera dina veganska pannkakor med färsk frukt och vegansk sirap (t.ex. agavesirap) eller varför inte hemmagjord vegansk nutella.

Blev det gott?




Dela

Prova också

Vegansk blomkålssoppa

Veganska potatis- och rödbetschips

Vegansk paj