7,5 dl havremjölk
Till frukosten, brunchen, middagen, efterrätten – veganska pannkakor funkar alltid! Vårt recept på veganska amerikanska pannkakor är ett MÅSTE för dig som vill ha frasiga och gyllene pannkakor precis som i Amerika!
Glutenfritt? Byt vetemjölet till mandelmjöl, så får du glutenfria veganska amerikanska pannkakor.
7,5 dl havremjölk
4 dl vetemjöl (byt mot mandelmjöl för veganska pannkakor utan gluten)
3 msk rapsolja eller flytande mjökfritt margarin
3 msk sojamjöl
1 msk maizena
Salt
Vegetabiliskt matfett att steka i
1. Blanda alla ingredienser i en bunke och vispa till en klumpfri smet.
2. Vispa ner olja eller smält margarin i bunken.
3. Värm upp en stekpanna (eller flera om du vill att det ska gå snabbare). Ha i lite matfett för varje pannkaka som steks.
4. Lägg alla pannkakor i en hög på en tallrik. Tips: om du vill att pannkakorna ska hålla sig varma kan du täcka tallriken med aluminiumfolie.
5. Servera dina veganska pannkakor med färsk frukt och vegansk sirap (t.ex. agavesirap) eller varför inte hemmagjord vegansk nutella.