Veganska potatis- och rödbetschips

VEGANSKA POTATIS- OCH RÖDBETSCHIPS – RECEPT

20 min | 1 portion

Att göra egna chips är faktiskt inte alls svårt. Det här receptet på veganska potatis- och rödbetschips tar bara 30 minuter. Och visst vore det lite extra roligt att bjuda på hemmagjorda, veganska potatis- och rödbetschips på fredagsmyset?

Det här behöver du:

3 rödbetor

3 potatisar

Salt

Rapsolja

Så här gör du:

1. Skrubba potatisen och rödbetorna tills de blir rena

2. Skiva tunt med en vass kniv.

3. Lägg potatisen i en skål med iskallt vatten i 10 minuter, tills stärkelsen försvinner.

4. Ta upp potatisen och lägg på hushållspapper

5. Fyll en kastrull med rapsolja, med ett djup på 2–3 cm. Hetta upp oljan och lägg potatis- och rödbetsskivorna i den varma oljan. Men ta inte för många på en och samma gång.

6. Fiska upp chipsen när de börjat bli krispiga och låt rinna av och svalna på hushållspapper.

Blev det gott?




Dela

Prova också

Bovetegröt

Vegansk pizza

Vegansk nutella