5–6 dl vatten
En god vegansk soppa i all sin enkelhet, med smak av majs och toppad med rostade kikärtor. Perfekt bjudsoppa när höstmörkret smyger sig på. Släng ihop din veganska soppa snabbt och enkelt på bara 20 minuter. Servera med ett gott veganskt bröd eller ät som den är.
5–6 dl vatten
1,5 dl kikärtor
1 dl kokosmjölk
300 g majs (2 burkar)
2 potatisar
2 vitlöksklyftor
1 buljongtärning
1 msk olja
1 tsk chilipulver
0,5 tsk gurkmeja
Några droppar citronsaft
Salt och peppar
1. Skala potatisen och skär i tärningar. Sila och skölj av majskornen.
2. Fräs majs, potatis och pressad vitlök – utan att de får färg. Smula över buljongen.
3. Häll på vatten och tillsätt chili och gurkmeja. Låt koka i 10 minuter eller tills potatisen blivit mjuk.
4. Under tiden soppan kokar bryner du kikärtorna i en stekpanna så de får en hårdare yta. Tillsätt sedan kikärtorna i soppan.
5. Mixa soppan med stavmixer tills den blir slät.
6. Tillsätt kokosmjölk och citron under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
7. Servera i skålar och njut av en god vegansk soppa!